Huishoudelijke hulp (vanuit WMO).

Onze organisatie levert huishoudelijke hulp

in Almelo en Hengelo

Op deze pagina vindt u informatie hoe u huishoudelijk hulp in uw gemeente kunt aanvragen, wie u hierbij kan helpen en wat de kosten hiervan zijn.

Aanvragen huishoudelijke hulp in Almelo en

Hengelo

Als u in de gemeente Almelo of Hengelo woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan voor u helpen om te kijken naar mogelijkheden om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp gaat in de volgende stappen:

U vraagt een gesprek aan met de gemeente waarin u aangeeft dat u moeite heeft met het huishouden. Dit gesprek vraagt u aan via het Wmo-loket van de gemeente Almelo. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 0546-541550. Ook kunt u via de website van de gemeente een afspraak maken.

De gemeente Almelo en Hengelo gaat met u in gesprek over de reden dat u huishoudelijke hulp hebt aangevraagd. De gemeente onderzoekt in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar zal u ook vragen of u familie of bekenden hebt die u kunnen helpen. 

Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Almelo en Hengelo, dan kunt u aangeven dat u kiest om de hulp via ons te ontvangen.

Bij Habitus Zorg & Welzijn ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.