Dagbesteding op locatie.

Wilt u gebruik maken van begeleiding van Habitus maatschappelijk zorg en welzijn in groepsverband?

Thuis ervaar je de gevolgen van de aandoening of beperking. Het is anders dan voorheen. Ook voor je naasten. Op de dagbesteding helpen wij jou bij het vergroten van je mogelijkheden. Je traint je vaardigheden, werkt aan persoonlijke doelen en ontmoet andere mensen die eveneens leven met dezelfde of andere aandoeningen of beperkingen. Je huisgenoten hebben even wat tijd voor zichzelf.

Heeft u toestemming gekregen van uw gemeente en wilt u graag gebruik maken van begeleiding in groepsverband?

Dat kan. Op de dagbesteding helpen wij jou bij het vergroten van je mogelijkheden. Je traint je vaardigheden, werkt aan persoonlijke doelen en ontmoet andere mensen die eveneens leven met dezelfde of andere aandoeningen of beperkingen.

Wij organiseren van maandag tot en met donderdag -in totaal 8 dagdelen- dagbesteding op twee locaties bij u in de buurt. Samen bespreken we waar je in het dagelijks leven tegen aanloopt en hoe je daaraan kunt werken. Ook kijken we aan de hand van uw indicatie welke dagen en dagdelen aansluiten bij uw hulpvraag. Afhankelijk van je indicatie kom je 1 tot 5 dagen in de week op onze dagbestedingslocaties:

Plesmanweg 9-J, 7602PD in Almelo;

Hofstraat 1, 7607 AB Almelo

Op onze dagbesteding locaties werken we aan de hand van modules. Deze modules vormen de bouwstenen waaruit het programma van uw dagbesteding bestaat. Binnen elke module werkt u aan de dingen die belangrijk voor u zijn. De modules waaraan wij onder andere aan werken zijn:

Het werken aan het uitbreiden, versterken en activeren van uw sociale netwerk;

Uw gezondheid en vitaliteit;

Zelfredzaamheid behouden, verbeteren of vergroten;

Vaardigheden versterken en ontwikkelen met behulp van creatieve activiteiten.

Kunt u niet zelfstandig reizen naar de locatie(s)? Tijdens de dagbesteding zorgen wij voor een training zodat u weet hoe u kunt reizen met het OV. Heeft u ook een indicatie voor vervoer? Dan zorgen wij voor vervoer.

In tijden van een pandemie kan -indien de overheid aanleiding ziet om lockdown in te voeren- de dagbesteding ook online aangeboden worden.