Naam app site app of site doelgroep wat is het
1 Before you leave Beforeyouleave.nl App De app is ontwikkeld voor mantelzorgers en familie. Maar ook te gebruiken door zorgprofessionals en vrijwilligers.

 

App helpt bij gesprek in laatste levensfase. Wat wil je vragen aan iemand die niet lang meer te leven heeft?  Hoe voer je dan nog een betekenisvol gesprek  en deel je dierbare herinneringen? De app Before you leave is ontwikkeld door Dela om hierbij te helpen.

De app bevat vragen waarmee zowel luchtige als zware onderwerpen aan de orde komen. De vragen variëren van ‘Wat is je mooiste herinnering aan ons samen?’ tot ‘Wat had je anders willen doen in je leven?’. De gesprekken kun je als beeld- of geluidsfragment in de app bewaren.

De app maakt het makkelijk om deze fragmenten te delen met familie en vrienden. Ook als de persoon om wie het gaat er niet meer is. De app is ontwikkeld voor mantelzorgers en familie. Maar ook te gebruiken door zorgprofessionals en vrijwilligers.

Uit gesprekken met mantelzorgers blijkt dat mantelzorgers naast het bieden van praktische hulp, nauwelijks toekomen aan een persoonlijk gesprek. Vaak moeten ze een drempel over om het gesprek te starten. De app helpt hen daarbij.

2 Fello www.getfello.com App, sinds januari 2015, laatste update januari 2017 Familie van zorgvrager Fello is een gedeelde agenda, die het makkelijker maakt om samen voor een familielid te zorgen. Met deze agenda bent u op de hoogte van wie wat doet en wanneer. Ook ziet u wat nog ingevuld moet worden in de agenda.

Plus: Als er een nieuwe afspraak is die ingevuld moet worden, wordt iedereen daarvan op de hoogte gesteld door middel van een seintje.

3 HalloZorg www.hallozorg.nl Website, app binnenkort beschikbaar Zorgvrager De HalloZorg app combineert het beste van Google Calendar, WhatsApp en Facebook in een veilige en besloten omgeving. Met de HalloZorg app kunt de zorgvrager zelf een zorgnetwerk vormen met vrienden, familie, buren, maar ook met zorgprofessionals.

 

Plus: HalloZorg kan uitgebreid worden met verschillende modules zoals veilig thuis, Medicatie, Alarmering en Toegangsbeheer

4 Inlife www.myinlife.nl App, ontwikkeld door Maastricht University met steun van ZonMW, beschikbaar sinds juli 2016, laatste update september 2016 Mantelzorgers rondom naaste met dementie De website en app maken het makkelijker om samen de zorg voor een naaste met dementie te organiseren. Inlife bevat verschillende functies, waaronder een tijdlijn, een agenda, een zorgboek.

Plus: Het kompas met informatie over dementie en informatie over het bieden van mantelzorg

5 MiessAgenda www.miessagenda.nl App, sinds nov 2014, daarna zijn er geen updates geweest Mantelzorger Met de MiessAgenda organiseert u zorg én aandacht rondom 1 persoon. U stemt de zorg af vanuit 1 agenda met uw groepje. Dat kan alleen familie zijn. Of ook met de buren en misschien wel met vrijwilligers. U bepaalt zelf wie in uw groepje zit. U beheert samen 1 agenda. In de agenda is ruimte voor noodzakelijke afspraken (doktersbezoek, opticien) én voor leuke dingen (wandelen, koffie drinken).
6 Nettie www.nettie.nu App, sinds juli 2014, laatste update februari 2017 Burger App om onderling zaken te regelen. Kan zorg zijn, maar ook bijvoorbeeld het jaarlijkse familieweekend. U maakt een groep aan met een thema (net als WhatsApp) en nodigt de anderen uit. U maakt een regel en klikt ‘regel ik’, ‘moet iemand regelen’ of ‘hoeft niemand te regelen’ omdat er bijvoorbeeld alleen iets besproken hoeft te worden. Zo stemt u onderling de actiepunten af.
7 PlenoFamilie https://play.google.co m/store/apps/details? id=no.familieplan.grus &hl=nl_NL App, sinds september 2012, laatste update maart 2016 Drukke gezinnen PlenoFamilie is een gedeeld plannerprogramma voor drukke gezinnen. Het brengt een gedeelde agenda en takenlijst, waardoor u taken aan een of meerdere mensen kunt toewijzen, en een handig notificatiesysteem voor de taken en activiteiten van uzelf en andere gezinsleden.

 

Plus: werkt zowel online als offline en u kunt de taken van anderen verbergen

 

Nadeel: u krijgt advertenties te zien (daardoor is de app gratis)

8 ShareCare FREE http://www.zorgsite.n l/nl/consumenten/ App, sinds januari 2016 Mantelzorger Met de website of app kunt u een zorggroep aanmaken en vervolgens kunt u samen plannen en communiceren. U kunt een groep maken, veilig chatten en een agenda delen. ShareCare Premium (betaald) biedt meer mogelijkheden voor een grotere groep of intensieve zorg.