Habitus Maatschappelijk Zorg & Welzijn is continuerend innovatief en gericht op het verbeten van de kwaliteit van de aangeboden diensten en om de professionaliteit binnen de organisatie te waarborgen. Met dit insteek is Habitus Maatschappelijk Zorg & Welzijn volop in gang om zich te onderscheiden met een keurmerk van HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). Het keurmerk van HKZ staat voor duurzame kwaliteitsverbetering in zorg en welzijn: onafhankelijk en betrouwbaar. Met het HKZ-keurmerk kunnen organisaties en praktijken laten zien dat zij serieus werk maken van kwaliteit van zorg en dat ze voldoen aan de eisen die daaraan gesteld worden door klanten, professionals en relevante stakeholders. Een organisatie met het HKZ-keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant centraal en werkt voortdurend aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening.